Hvad medfører det juridisk at have børn? Læs med her, og få et par gratis råd med på vejen i anden del ud af to. Som mor til tre skønne børn kender jeg til følelsen af indimellem at mangle et par timer i sin hverdag, så det tager ikke lang tid at læse og er lige til at gå til.

Forsikringer
Det er ikke unormalt, at børn falder og slår tænderne. Det sker også, at børn kommer til at gøre skade på ting. Har I forsikringerne på plads?

Ulykkesforsikring: Børn under 2 år vil normalt være omfattet af forældres ulykkesforsikringer. Efter 2 års alderen skal børn have deres egen ulykkesforsikring, hvis altså I som forældre tænker, at det er en god idé. Ulykkesforsikringer til børn kan sikre, at I som forældre modtager et beløb, hvis jeres barn kommer til skade og får varige mén. En ulykkesforsikring til børn vil typisk også altid medføre dækning ved tandskade.

Ansvarsforsikring: En ansvarsforsikring dækker skader på egne og andres ting. Børns ansvar er dog typisk også dækket af en almindelig familieforsikring. Ring til jeres forsikringsselskab og forhør jer.

Sygeforsikringen Danmark: Hvis én af jer er medlem af Sygeforsikringen Danmark før fødslen, er det gratis at gøre de små til medlemmer – der er kun nogle ganske få ting, der skal være opfyldt. Det kan I læse mere om på sygeforsikringen.dk.

Dødsfaldssummer/opsparing fra livsforsikringer og pensioner
Summer/opsparing fra livsforsikringer og pension går til den eller dem, der er indsat som begunstiget. Hvis ikke der er indsat en begunstiget ved navns nævnelse, vil forsikringen/pensionen gå til nærmeste pårørende.

Hvis I er gift, er den nærmeste pårørende ægtefællen, uanset om I har børn eller ej. For enlige er nærmeste pårørende børnene. Lever I i et samlivsforhold, er reglerne ikke så entydige. Reglerne blev ændret pr. 1. januar 2008. For forsikringer/pensioner oprettet efter den 1. januar 2008 er en samlever nærmeste pårørende. For forsikringer/pensioner oprettet før den 1. januar 2008 er det i nogle tilfælde børnene, der er nærmeste pårørende. Kontakt jeres pensions- eller forsikringsselskab for at være sikre, at jeres forsikringer eller pensioner går til de rette i tilfælde af dødsfald.

Har du brug for at vide mere, er du velkommen til at maile til mig på htr@forumadvokater.dk, eller ringe til mig på +45 53 73 71 79