Kun hver fjerde tilstandsrapport er retvisende. Resten er enten fejlbehæftede eller acceptable med mindre fejl, viser den seneste undersøgelse fra Teknisk Revision, som holder øje med de bygningssagkyndiges arbejde. Dette beretter JyllandsPosten den 10. januar 2011.
Fejl i tilstandsrapporter kan koste forbrugerne dyrt. Nogle betaler en alt for høj pris for boligen. Andre lader være med at tegne en ejerskifteforsikring og må derfor selv dække skaderne.
Direktør for Brancheforeningen for Bygningssagkyndige og Energikonsulenter, Torben Kaas, mener ifølge JyllandsPosten, at tallene ikke er foruroligende.
»Selvfølgelig er der fejl i nogle rapporter. Men de bygningssagkyndige har meget stærke incitamenter til at gøre deres arbejde ordentligt,« siger Torben Kaas.
Ifølge Danske Boligadvokater skyldes fejl i tilstandsrapporter ofte tidspres, og det er problematisk, at det er sælgeren, som vælger den bygningssagkyndige
Hos Forum Advokater opfordrer vi altid huskøbere til at tage stilling til, om der ønskes en gennemgang ved egen bygningssagkyndig. Det sker ud fra devisen, at det er lettere at forebygge end at helbrede.