Det anslåes at der alene i Danmark hvert år behandles mere end 3 mio. inkassosager hos advokater, inkassobureauer og virksomhedernes egne autoriserede inkassoafdelinger. De mange sager dækker over, at mere end 600.000 virksomheder og privatpersoner ikke betaler deres gæld til tiden og formelt burde være registreret som dårlige betalere hos enten Debitorregistret eller RKI.

En stor del af de mange debitorer får dog ofte lov til at slippe for videre tiltale når virksomheden eller virksomhedens inkassopartner forgæves har rykket for betaling. Mange debitorer undgår således at blive sendt i fogedretten og/eller registreret i et åbent skyldnerregister. Derfor kan de forsætte med at stifte kredit og påføre nye virksomheder tab.

Det har længe været kendt at Danmark er et af de mere debitorvenlige lande og i modsætning til f.eks Norge og Sverige har private virksomheder ikke adgang til lønindeholdelse på lige fod med offentlige virksomheder.

Inkasso og navnlig retslig inkasso med registrering i åbne debitorregistre og behandling af sagen i fogedretten er dog stadig det mest effektive middel imod dårlige betalere og med den nye “forenklede inkassoproces” , der trådte i kraft 1 jan. 2005 er det også blevet noget billigere at benytte retssystemet.

Under dette emne kan du læse mere om hvordan vi håndterer inkasso i DK